F: StarTips Emperor kraschar när jag startar det och det står någonting i stil med "StarTips Emperor har orsakat ett fel i DIPENG.DLL". Jag försöker starta om datorn men det hjälper inte. Vad är det som är fel?
  S: Det har visat sig att äldre drivrutiner till grafikkort har svårigheter att visa den komprimerade grafiken i StarTips Emperor. De flesta har dock lyckats lösa problemet genom att uppdatera drivrutinerna till grafikkortet. Du hittar senaste drivrutinerna på grafikkort-tillverkarens hemsida. Det är i allmänhet bra att alltid ha dem senaste drivrutinerna då detta ofta ger tillgång till ny funktionalitet och bättre grafikprestanda i t.ex spel och grafikintensiva program.
  F: Vilka skillnader finns mellan StarTips Emperor, JP-TIPS 2000 och JP-TIPS Pro?
  S: Vi har gjort en tabellsammanställning av skillnaderna som du kan läsa här!
  F: StarTips Emperor (även andra program) ser jättekonstigt ut på skärmen.
  S: Du har valt inställningen "Stora teckensnitt" i Windows. Stora teckensnitt är ett otyg i Windows som ställer till massa elände i många applikationer. Vi rekommenderar att du ändrar till små (standard) teckensnitt.

Gör så här:

Högerklicka på skrivbordet och välj "Egenskaper"
Välj fliken "Inställningar" och klicka på "Avancerat..."
Välj fliken "Allmänt" och välj "Små teckensnitt" i listan.
Klicka OK och OK en gång till och du får en fråga om du vill starta om datorn.
Gör det.
  F: Era produkter tar mycket systemresurser i anspråk, varför?
  S: Detta är helt medvetet. ReduScan är en mycket kraftfull reduceringsmetod och skulle inte vara så snabb och effektiv om den inte använde datorns resurser till max. Och datorkraften är ju till för att användas, eller hur?
  F: Jag har formaterat min hårddisk nyligen och har svårt att registera programmet (StarTips Emperor, JP-TIPS 2000 och Pro m.fl). Programmet talar om att det är registrerat med när jag startar om det igen är det inte registrerat.
  S: Du har försökt registera de demoversioner som finns att ladda ner på vår hemsida. Dessa är just bara demoversioner och går inte att registrera. Vi rekommenderar att du tar back-up på dina nerladdade skarpa versioner, så att du kan installera dem igen om du skulle behöva formatera om hårddisken eller om du råkar ut för en diskkrasch. Annars kan du maila till support@greenstar.se så hjälper vi dig med detta problem.
  F: Varför finns inte möjlighet att skriva ut rader i StarTips Emperor?
  S: StarTips Emperor är framtidens stryktipsprogram och är för närvarande bara anpassat till onlinespel hos Svenska Spel. Detta kräver ett spelkonto hos företaget men det är gratis och mycket enkelt att öppna. Svenska Spels tjänst "Egna rader" är så otroligt smidigt att använda att det finns ingen anledning att ha möjlighet att skriva ut raderna. Vi kan dock omvärdera vårt beslut om vi får många förfrågningar om denna möjlighet.
  F: Jag försöker överföra mitt stryktipssystem till mitt spelkonto hos Svenska Spel med hjälp av "Egna rader" men får felmeddelandet: "Första raden i filen är felaktig. Enbart Enkelrader och M-system tillåtna". Vad har jag gjort för fel?
  S: Du har försökt överföra programmets systemfil med filändelsen .1X2. Dessa filer är endast till för att användas av programmet för att lagra information om reduceringsinställningar och bl.a veckans lag. Istället ska du spara raderna med Svenska Spels eget format.

(För StarTips Emperor, JP-TIPS 2000 och JP-TIPS Professional)
Detta gör du genom att i programmet, efter reduceringen, väljer "Spara raderna med Svenska Spels filformat" och i dess undermeny väljer "Stryktipset" eller "Italienska Stryktipset" beroende på vad du vill tippa. Svenska Spels filer har ändelsen .txt.
  Fler vanliga frågor kommer....

 
Copyright Green Star Software - Uppdaterad 050107 - Webmaster: Jani Pitkämäki - webmaster@greenstar.se